ISABEL ROIG, directora general, Barcelona Creativity & Design Foundation
Directora General de la Barcelona Creativity & Design Foundation, una entitat privada sense ànim de lucre creada el 1973 que impulsa la creativitat empresarial, l’economia creativa i la projecció de la creativitat de Barcelona al món amb la marca Inspired in Barcelona. El 2006 va crear la Barcelona Design Week, de la qual també és directora. Ha estat membre de l’European Design Leadership Board de la Comissió Europea i presidenta de BEDA, Bureau of European Design Associations, amb seu a Brussel·les. Actualment és presidenta de World Design Weeks, una xarxa global de 45 festivals de disseny amb seu a Barcelona.
ELSA YRANZO, Food designer, Creative Food Studio Bcn [Intervenció en diferit]
Ha treballat per a Hermès, Carolina Herrera, Erika Lust, Mcallan, Rituals, Iberia, La Tabakalera, Manifesta15…, entre d’altres marques, museus, restaurants, fundacions i institucions. Investiga i divulga continguts com a nous experiments científics, ingredients, receptes, espais, utensilis… que empenyen els límits de la cuina per mostrar com els rituals de fer i menjar ens poden connectar culturalment, socialment i políticament.
És docent en diferents institucions universitàries de gastronomia i disseny nacionals i llatinoamericanes formant els futurs gastrònoms i dissenyadors a través d’una comprensió i una visió molt més holística i humanista per donar resposta als desafiaments més importants agroalimentaris amb més profunditat
IGNACIO DE JUAN-CREIX, Business Strategist, Innovation & Creative Executive, Plat Institute
Ponència: De l’Homo Sapiens a l’Homo Spaciens: Turisme d’Experiències i Coneixement
De l’Homo Sapiens a l’Homo Spaciens planteja un nou paradigma per al turisme gastronòmic: un viatge on no només s’alimenta el cos, sinó també la imaginació. En la seva ponència, Nacho de Juan-Creix explorarà com la ciència-ficció, precursora de la ciència del futur, inspira experiències turístiques que generen coneixement i desperten noves formes d’entendre l’alimentació.
JUAN UMBERT ROSSELLÓ, CEO i Cofundador, Makeat Barcelona
Amb una visió clara i una inquietud constant per anar més enllà dels límits establerts, Juan Umbert ha fet de la creativitat i la innovació les eines fonamentals de la seva trajectòria. El seu treball se situa en la intersecció entre la gastronomia amb: disseny, tecnologia, creativitat i ciència explorant noves maneres de pensar i de fer que transformin l’experiència culinària.
Aquesta convicció el va portar a cofundar Makeat amb Adrià Colominas, un centre d’innovació gastronòmica on s’impulsa el desenvolupament de productes, serveis i experiències capaces d’emocionar, sorprendre i connectar amb les persones. Des de Makeat, Juan lidera un ecosistema dinàmic i col·laboratiu amb talents emergents, marques i experts de diferents disciplines, amb l’objectiu d’explorar els límits del food tech & design i materialitzar idees que abans no existien.
Un dels seus motors més grans és convertir la intuïció creativa en solucions tangibles. Sota la seva adreça, Makeat ha desenvolupat i implementat la metodologia Food Thinking.
ÁLVARO ARRIETA, Director del Màster Hospitality Management, CETT Barcelona
Álvaro és el director de l’Alimara Living Lab, el primer laboratori viu en el marc d’un hotel universitari, on impulsa la innovació disruptiva al sector hoteler i gastronòmic. Apassionat per la formació del nou talent i amb una visió holística, vincula educació, avantguarda i negoci per dissenyar programes acadèmics que integren sostenibilitat, tecnologia i experiència del client. La seva recerca se centra en la intersecció entre innovació i sostenibilitat a la indústria hotelera.