Toni-2

Presenta: Toni Massanés, Director general de la Fundació Alícia

Horari: de 9:30 a 9:50 h

Presentació i conducció de la 13a edició del Forum TurisTIC.
Toni Massanés és gastrònom, i s’ha dedicat sobretot a la docència, l’escriptura i la recerca. Ha viatjat per conèixer -de la ma d’experts, productors, artesans, cuineres i cuiners- les cultures alimentaries més prestigioses del món.

Trajectòria Professional

Berga, 1965. Ha escrit, dirigit i participat en llibres, estudis, plans estratègics, webs i guies sobre alimentació, restaurants, productes de la terra, turisme, salut, patrimoni gastronòmic i cuina històrica. Va dissenyar i dirigir el Corpus de la Cuina Catalana i l’enciclopèdia La Nostra Cuina. També ha participat en congressos i fet ponències a Europa, Amèrica i Àsia. Ha comissariat exposicions al país i a fora. Ha participat en pel·lícules i programes televisius. Actualment escriu al COMER de La Vanguardia i a la revista CUINA, i parla a Un restaurant Caníbal a Berlín de Catalunya Ràdio.

Numerari de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, va ser escollit com a representant de gastronomia i alimentació del Consell Assessor de Promoció de la Ciutat de Barcelona, va participar en el desenvolupament de l’Estratègia Alimentària de Catalunya i la Estratègia Nacional de Alimentación d’Espanya, és membre de la xarxa global d’experts de l’IGCAT i fou investigador de l’Observatori de l’Alimentació de la UB.  

Ha rebut els reconeixements més prestigiosos per la seva tasca, entre els quals el Premi Ciutat de Barcelona, el Juan Mari Arzak de Gastronomía y Medios de Comunicación, i acaba de rebre el Premi Especial de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició

Fou escollit pels seus companys com un del 35 principals comunicadors gastronòmics d’Espanya i també a la llista de les 50 persones més creatives de la Gastronomia.

Des de la seva creació l’any 2003 és director general de la Fundació Alícia www.alicia.cat, el primer laboratori d’I+D gastronòmic amb rigor científic i compromís social del món que treballa per a que tothom mengi millor.